Fijnstofmeter

Fijnstofmeter

Jantril Monitoring Systems verhuurt fijnstofmeters en voert fijnstofmetingen uit. We gebruiken de 2 topmerken Aeroqual en Airpointer om goede en betrouwbare metingen uit te voeren.

 

Fijnstof, je ziet het niet, maar het is overal. De stofdeeltjes zijn zo klein, dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien. Hoe kleiner de stofdeeltjes zijn, des te gevaarlijker. Want de kleinste deeltjes gaan heel diep in je longen, of zelfs hele lichaam. En dat geeft risico’s voor je gezondheid. De fijnstof wordt opgedeeld in verschillende grootte’s: PM1, PM2.5 en PM10. De fijnstofmeters kunnen met grote nauwkeurigheid de concentraties van fijnstof meten.

 

Fijnstof wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door wegverkeer of bij bouw- of sloopwerk. Maar ook een kachel, open haard en BBQ veroorzaken fijnstof. Al dat fijnstof kan dus schadelijk zijn voor je gezondheid, maar kan ook productieprocessen of de werking van machines beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de computers van een datacenter; als er naast de enorme luchtinlaat van de koeling van al die grote computers gesloopt wordt en er komt fijnstof vrij, dan komt die fijnstof in de luchtinlaat van de koeling. De filters kunnen daardoor snel verstopt raken waardoor de computers niet meer goed worden gekoeld. Dan kan een datacenter uitvallen.

Jantril Monitoring Systems

Meer weten over de producten en diensten van Jantril?

Neem dan nu contact met ons op!

Direct contact

088 - 788 1700