Fijnstofmeter

Een fijnstofmeter nodig voor professioneel gebruik? Ons assortiment bestaat uit 2 topmerken, Aeroqual en Airpointer. Met behulp van deze apparatuur brengt u objectief de luchtkwaliteit in kaart. Vraag direct online een offerte aan, of neem telefonisch contact met ons op! 

 

Het nut van een fijnstofmeter

Fijnstof, je ziet het niet, maar het is overal. De stofdeeltjes zijn zo klein, dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien. Hoe kleiner de stofdeeltjes zijn, des te gevaarlijker. Want de kleinste deeltjes gaan heel diep in je longen, of zelfs hele lichaam. En dat geeft risico’s voor je gezondheid. De fijnstof wordt opgedeeld in verschillende grootte’s: PM1, PM2.5 en PM10. De fijnstofmeters kunnen met grote nauwkeurigheid de concentraties van fijnstof meten.

Fijnstof wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door wegverkeer of bij bouw- of sloopwerk. Maar ook een kachel, open haard en BBQ veroorzaken fijnstof. Al dat fijnstof kan dus schadelijk zijn voor je gezondheid, maar kan ook productieprocessen of de werking van machines beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de computers van een datacenter; als er naast de enorme luchtinlaat van de koeling van al die grote computers gesloopt wordt en er komt fijnstof vrij, dan komt die fijnstof in de luchtinlaat van de koeling. De filters kunnen daardoor snel verstopt raken waardoor de computers niet meer goed worden gekoeld. Dan kan een datacenter uitvallen.

 

Professionele fijnstofmeters

Jantril Monitoring Systems levert o.a. de AQM 65 fijnstof- en gasmeter die geschikt is voor professioneel gebruik. Deze compacte meter ter grootte van een koffer is een complete lucht monitor die constant de luchtverontreiniging meet. De monitor kan maximaal 20 verschillende gassen, deeltjes en omgevingsparameters tegelijk meten. Indien gewenst ontzorgen wij je volledig bij de fijnstofmeting, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de luchtkwaliteit!

 

Zelf een fijnstofmeter gebruiken of uitbesteden?

Heeft u zelf niet de kennis of capaciteit om de fijnstofmeting uit te voeren? Dan voert Jantril graag de meting voor je uit. Aan de hand van de fijnstofmeting zal blijken hoe veilig uw direct omgeving is en hoeveel fijnstof aanwezig is in de lucht. Onze metingen geven niet ‘slechts’ een indicatie van de luchtkwaliteit, maar brengen alles zorgvuldig in kaart.

Jantril Monitoring Systems

Meer weten over de producten en diensten van Jantril?

Neem dan nu contact met ons op!

Direct contact

088 - 788 1700