JANTRIL MONITORING

Trillingsmeting conform de SBR

Trillingsmeting laten uitvoeren voor uw bedrijf? Jantril Monitoring helpt u graag verder. Onze professionele trillingsmetingen worden in de regel uitgevoerd bij infra-, bouw- en sloopwerkzaamheden. Tijdens deze activiteiten is de kans op hinder en schade door trillingen hoog. Om de trillingen te kunnen meten maken wij gebruik van geavanceerde trillingsmeters: de C22 van SIGICOM. Met behulp van deze apparatuur brengen wij nauwkeurig het trillingsniveau in kaart. Aan de hand van de realtime meetdata en alerts bent u in staat om eventuele maatregelen te nemen.

Richtlijnen trillingsmetingen

De Nederlandse overheid hanteert in bijna alle gevallen de SBR-richtlijnen als kader voor bouw- of sloopwerkzaamheden. Voor trillingen aan machines of werkplekken worden over het algemeen de ISO-normen gevolgd. De SBR (Stichting Bouwresearch) heeft de richtlijnen onderverdeeld in 3 verschillende richtlijnen:

  • SBR-richtlijn A: trillingen kunnen schade veroorzaken aan gebouwen. Deze zijn in de regel namelijk niet ontworpen om trillingen op te nemen.
  • SBR-richtlijn B: trillingen kunnen hinderlijk zijn voor mensen in gebouwen. Deze kunnen zelfs het functioneren van uw medewerkers negatief beïnvloeden.
  • SBR-richtlijn C: trillingen kunnen schade veroorzaken aan gevoelige apparatuur. Dit kan ervoor zorgen dat deze apparatuur niet meer werkt, of onnauwkeurig wordt.

Bemande en onbemande meting

Bij Jantril.nl heeft u de keuze uit een bemande- of ombemande meting. Bij een onbemande metingen leveren wij de trillingsmeter gratis op locatie in Nederland & België. U bent zelf verantwoordelijk voor het installeren, de metingen en het eventueel verplaatsen van de apparatuur. Uiteraard kunt deze diensten tegen een meerprijs door ons laten uitvoeren. Als u kiest voor een bemande trillingsmeting, dan komt een meettechnicus een halve, of hele dag, meten op locatie. Hij beheert de apparatuur en zorgt voor de rapportage van de metingen. Voor 50 euro per trillingsmeting verzorgen wij voor u de complete rapportage.

De kosten voor een trillingsmeting

Wij voeren trillingsmetingen uit voor overheid en bedrijven. De prijs voor een meting hangt van verschillende factureren af, waaronder de duur van de meting en de omstandigheden. Om deze reden kunnen wij pas prijzen afgeven nadat we meer weten over de specifieke situatie. Wilt u een offerte op maat? Vul dan direct ons offerte formulier in, of neem telefonisch contact met ons op. Wij beantwoorden uw aanvraag binnen 24 uur met een scherpe offerte!

Snel uitsluitsel over het trillingsniveau

Heeft uw aanvraag spoed? Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 088 – 788 1700. Dan plannen we direct een afspraak in. De door ons uitgevoerde trillingsmetingen kunnen in bijna alle gevallen op korte termijn plaatsvinden, waarna u beschikt over de nodige gegevens en informatie over de risico’s op schade en hinder.

× Hoe kan ik je helpen?