Fijnstofmeting

Fijnstofmeting voor bedrijven en gemeentes

Een fijnstofmeting laten uitvoeren die definitief uitsluitsel geeft over de luchtkwaliteit? Kies dan voor Jantril, dé betrouwbare partner voor al uw metingen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fijnstof gevaarlijker is voor mens en milieu dan men in verleden dacht. Niet voor niets is dit onderwerp steeds vaker het gesprek in de media en voeren we meer fijnstofmetingen uit in ons land. Metingen waarbij we objectief de luchtkwaliteit meten voor medewerkers van bedrijven en inwoners van steden/dorpen.

 

We installeren een professionele fijnstofmeter bij u op locatie. Aan de hand van de metingen kunnen we bepalen hoe veilig de directe omgeving is en hoeveel fijnstof aanwezig is in de lucht. Na de metingen demonteren wij de meter en leveren wij een overzichtelijke rapportage aan. Maar waarom is een fijnstofmeting nu zo belangrijk? Fijnstof kan zorgen voor een ongezond werk- of leefklimaat. Het kan leiden tot gezondheidsklachten, hoger verzuim of een lagere productiviteit van medewerkers. Logisch dat er dus steeds meer metingen plaatsvinden en dit thema ‘hot’ is in de media.

 

Bent u zelf een meetkundige en wilt u alleen een fijnstofmeter huren? Ook dat kan bij Jantril. Plaats direct uw aanvraag online en ontvang binnen 24 uur een reactie van ons!

Vraag offerte online aan

 

Fijnstof in het kort

 

 

Betrouwbaar fijnstof meten

De ene meting is de andere niet. Er zijn verschillende soorten fijnstofmeters verkrijgbaar op de markt. Jantril werkt uitsluitend met professionele apparatuur die voldoet aan de Europese normen. Na een meting weet u precies waar u aan toe bent. U krijgt dus niet ‘slechts’ een indicatie van de luchtkwaliteit, maar een objectief rapport. Wij werken vaak voor bedrijven die werkzaam zijn in de industrie en voor overheden.

Om voor deze instanties te mogen werken is de betrouwbaarheid van de meting essentieel. Om dit te kunnen waarborgen maken wij o.a. gebruik van een AQM 65 luchtmonitor. Niet zomaar een fijnstofmeter, maar een volledig geïntegreerde luchtmonitor die voldoet aan alle Europese normen. Tijdens de fijnstofmeting kunnen we continue maximaal 20 van de volgende luchtverontreinigende stoffen en parameters monitoren:

Verontreinigende stoffen:

• ozon (O3)
• stikstofdioxide (NO2)
• stikstofoxiden (NOx)
• koolmonoxide (CO)
• zwaveldioxide (SO2)
• vluchtige organische stoffen (VOS)
• waterstofsulfide (H2S)
• niet-methaan koolwaterstoffen (NMHC)
• kooldioxide (CO2)
• zwevende deeltjes (TSP, PM10, PM2.5, PM1)

Lawaai en meteorologische parameters:

• Neerslag
• Temperatuur
• Vochtigheid
• Druk
• Windsnelheid en windrichting

Andere voordelen van de AQM 65 luchtmonitor is de compactheid van het apparaat en het gebruiksgemak. Binnen een half uur zijn we bij u op locatie aan het monitoren en kunt u zelfs de meting volgen via een online portaal.

 

 

Wat kost een fijnstofmeting voor bedrijven?

Elk project is anders en vraagt om een eigen aanpak. Daarnaast komt het vaak voor dat er projecteisen zijn vastgesteld waardoor het lastig is om concreet een prijs te noemen. Een fijnstofmeting is dus in de meeste gevallen maatwerk, waarbij ook de duur van de meting een belangrijke factor is. Wilt u snel een prijs weten voor de meting? Vraag dan direct online uw offerte aan. Binnen 24 uur heeft u van ons een prijs op maat in uw inbox!

 

 

Wilt u snel uitsluitsel over de luchtkwaliteit?

Is binnen 24 uur een reactie op uw aanvraag niet snel genoeg? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 088-7881700. Telefonisch kunnen we uw situatie bespreken en direct een indicatie geven van de kosten voor de metingen die verricht moeten worden. Wel zo fijn als u op korte termijn de luchtkwaliteit wilt weten!

 

 

Jantril Monitoring Systems

Meer weten over de producten en diensten van Jantril?

Neem dan nu contact met ons op!

Direct contact

088 - 788 1700